Peuteropvang bij Kinderopvang Purkie

Kinderopvang Purkie is gespecialiseerd in het aanbieden van kinderopvang aan ouder en peuters in IJsselstein die naast enkel ‘opvang’ wat meer willen. Binnen Kinderopvang Purkie zijn er op dit moment twee smaken te onderscheiden: een is hele dag opvang bij de groep ‘de Bijdehandjes’  en de ander is een peuter-speel-ochtend (een halve dag) bij ‘de Eigenwijsjes’.

Halve of een hele dag Peuteropvang?

Voor alle ouders en peuters uit IJsselstein en omgeving bestaat er de mogelijkheid om hele dagen peuteropvang af te nemen. Ook bestaat er de mogelijkheid voor halve dag opvang. (peuter-speel-ochtend) Hele dag opvang is van 7.30 uur tot 18.00 uur en halve dag opvang is van 08.30 uur tot 12.00 uur.

Tijdens onze peuteropvang stimuleren wij uw kind onder andere op het gebied van taal en motoriek. Ook hebben we aandacht voor muziek en zang. We stimuleren we de creativiteit, fantasie en de sociale emotionele ontwikkeling.

Peuteropvang in IJsselstein

Peuteropvang bij Kinderopvang Purkie

Het verschil

We doen dit binnen een duidelijke structuur en een duidelijk dagritme. Er wordt gewerkt met duidelijke dagritme kaarten. Bij de halve dagen is de groep net iets meer schools-gericht en starten de peuters de ochtend in de kring. Samen met andere kinderen spelen en ontdekken is een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van het jonge kind. Onze peuter-speel-ochtenden onderscheiden zich van onze reguliere kinderopvang, omdat de nadruk meer ligt op het school-voorbereidende aspect. Zowel bij de hele dag peuteropvang als voor de halve dag peuteropvang zijn er specifieke workshops waar de kinderen vol enthousiasme aan meedoen. Beide groepen peuteropvang werken samen en zo komt het regelmatig voor dat de kinderen van beide groepen samen spelen of aan een activiteit meedoen.

Dit alles gebeurt in een veilige en prettige omgeving,  met pedagogisch medewerkers die aandacht en liefde hebben voor hun vak en de kinderen. Op de groepen werken we met vaste gezichten en vaste leidsters op de groep.

Sociale waarde halve dag opvang peuters

Meer dan bij de hele dag opvang ligt het accent bij de halve dag peuteropvang op de sociale waarde voor de peuters. Voor kinderen is het fijn om vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt te leren kennen. Maar ook voor ouders kan het een meerwaarde zijn om kennis te maken met andere ouders en kinderen uit de omgeving. Veel zien we dat ouders onderwerpen bespreken of vragen aan elkaar stellen. Ouders staat het ook vrij om een goed deel van de ochtend bij te wonen!

Peuterplein als leidraad

Als leidraad voor deze doelstellingen werken wij met het VVE programma “Peuterplein”. VVE staat voor: Vroeg Voorschoolse Educatie. Peuteropvang in IJsselstein

Peuterplein stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid van jonge kinderen. Samen ontdekken ze spelenderwijs de wereld om hen heen. Met Peuterplein kunnen wij de kinderen optimaal stimuleren in hun ontwikkeling op het gebied van taal, motoriek, voorbereidend rekenen en muziek.

Peuterplein is opgebouwd uit acht thema’s die ongeveer een maand duren. De verschillende thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn; familie, lente, water of huisdieren. Rondom deze thema’s worden verschillende activiteiten georganiseerd die passen bij het thema en de verschillende ontwikkelingsgebieden.