Waarom peuteropvang van Purkie?

U kunt uw peuter zowel halve als hele dagen brengen, precies zoals het u het beste uitkomt. Terwijl uw peuter naar de opvang gaat, kunt u werken, de boodschappen of lekker tijd voor jezelf gebruiken. Maar dat is niet het enige voordeel. Wij raden u aan te kiezen voor peuteropvang, omdat professionele kinderopvang een meerwaarde heeft voor de kinderen zèlf.

Bij de peuteropvang kunnen peuters samen spelend leren, in een uitdagende omgeving. De ruimte waarin uw kind wordt opgevangen is gezellig en veilig, met spelmateriaal dat precies aansluit bij zijn of haar ontwikkeling. Uw peuter kan er op onderzoek uitgaan en heeft alle ruimte om te klimmen en klauteren, om dingen zelf te doen en grenzen te verkennen. Er zijn andere kinderen om plezier mee te mee hebben en om (heel leerzaam) conflictjes mee op te lossen.

De pedagogisch medewerkers organiseren elke dag leuke activiteiten, om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen. Ze weten precies waar uw peuter behoefte aan heeft en hebben alle aandacht en kennis om daarop in te spelen. Ze sluiten aan bij het dagritme van uw kind, ze knuffelen en koesteren, nemen de tijd voor vragen en verhalen. Ze werken met zijn tweeën, waardoor er sprake is van ‘kwaliteitscontrole’. Is een medewerker ziek of op vakantie, dan neemt een vaste invaller het over. Zo bent u altijd verzekerd van goede opvang, en uw peuter van goede zorg, aandacht en vriendjes om mee te spelen.

Peuteropvang van Kinderopvang Purkie biedt meerwaarde

Kinderopvang Purkie is een bedrijf dat betrokken is in de ontwikkeling van uw kind. Wij doen meer dan alleen opvang, wij helpen de kinderen hun persoonlijke en sociale competenties te ontwikkelen. We bieden hen emotionele en fysieke veiligheid en we zorgen dat ze zich de waarden en normen van onze samenleving eigen kunnen maken.

Wij hebben vaste team van ervaren pedagogische medewerkers in dienst. Er zijn bij ons geen vreemde gezichten, zelfs de invallers zijn vaste krachten. De sfeer van betrokkenheid en veiligheid draagt bij dat de kinderen op hun gemak zijn, en aldus zich gemakkelijker in hun eigen tempo ontwikkelen.

Kinderopvang Purkie investeert zeer regelmatig in meerwaarde, en dat is te merken of te zien! Een bezoekje aan onze kinderopvang zal al veel zeggend zijn. Wij zijn de enige kinderopvang in IJsselstein die spelen centraal stelt, en waar kinderen dus ook echt kind mogen zijn. We hebben een volledig ingericht speelhal voor de 0-4 jarigen. Onze speelhal wordt veelal vergeleken met een Teletubbieland, of een eigen Monkey Town! Elk aspect van de speelhal is leeftijdsgericht ingericht om de verschillende ontwikkelingsgebieden spelenderwijs te ontwikkelen. Bij slecht weer kunnen de kinderen dus heerlijk binnen spelen samen met hun vriendjes of vriendinnetjes. Ook bij mooi weer kunnen de kinderen naar buiten en in de zandbak en buitenterrein op ontdekking gaan. We hebben bewust gekozen om een riante hoeveelheid m² in te richten voor speelwaarde, om juist de kwaliteit voor de kinderen te verhogen. Het is niet voor niets dat kinderen lachend komen, maar huilend gaan! Ze willen niet naar huis….

VVE Peuterplein

We werken met het VVE-programma “Peuterplein”. Hiermee worden leuke activiteiten verzonnen op basis van verschillende thema’s. Het biedt een structuur waardoor elke ontwikkelingsgebied behandeld wordt en de aandacht krijgt. Alles uiteraard in een spelend karakter.