Oudercommissie

De oudercommissie van Purkie bestaat uit een groep enthousiaste ouders die zich inzet voor de belangen van ouder en kind. Vanuit de wet kinderopvang heeft de oudercommissie het recht Purkie te adviseren over de volgende onderwerpen:

  • Pedagogisch beleidsplan
  • Risico inventarisatie veiligheid en gezondheid
  • Openingstijden
  • De vaststelling of wijziging van een regeling inzake de behandeling van klachten
  • Prijs van de kinderopvang
  • Kwaliteitsbeleid met betrekking tot: aantal kinderen per leidster, groepsgrootte, opleidingseisen beroepskrachten in opleiding

Als u vragen of opmerkingen heeft voor de oudercommissie kunt u de ouders van de OC altijd even aanspreken. Ook is het mogelijk een brief in een van de OC brievenbussen te doen, deze vindt u op de gang bij de ingang van de Ukkies en de Hummeltjes en op de groep bij de Bijdehandjes.

De oudercommissie heeft een eigen e-mail adres: oc@kinderopvang-purkie.nl

Onze oudercommissieleden:

Esmee OC kinderopvang Purkie

Esmée


Ik ben Esmée en ben sinds november 2020 lid geworden van de oudercommissie. Ik ben in 1992 geboren en ben een echte IJsselsteinse. Afgelopen zomer (2020) zijn mijn man en ik trotse ouders geworden van ons zoontje Scott. Scott komt twee dagen per week bij Purkie.

 

Ik heb mij aangemeld bij de oudercommissie omdat ik graag als ouder betrokken wil zijn bij de organisatie waar mijn zoontje veel tijd door brengt. Daarnaast is het voor mij een uitdaging om de kersverse ouders die hun kindje bij Purkie brengen te vertegenwoordigen. Je laat ten slotte jouw kostbaarste bezit in handen van een ander en ik wens alle ouders het vertrouwen toe zoals wij dit ervaren bij Purkie.

Ik hoop met een gezonde dosis humor en creativiteit bij te kunnen dragen aan leuke activiteiten voor de kinderen en de leidsters.

Jessica Oudercommissie Purkie

Jessica


Hoi ik ben Jessica en ik ben moeder van Roan (feb ’21, Ukkies) en Liva (mrt ’23, Hummeltjes) en sinds begin 2024 ben ik lid van de OC. Ik hoop dat ik de mening en visie van ouders kan overbrengen en dat die wordt meegenomen in de dagelijkse zorg voor onze kinderen en het reilen en zeilen van Purkie.

Ik werk als kinderoefentherapeut met kinderen op de basisschool.

Het dagelijks stimuleren van de motoriek vind ik dus erg belangrijk en daarom ben ik groot fan van alle knutsels en natuurlijk van de speelhal!

Groetjes! 
Jessica 

Ylona Kinderopvang Purkie

Ylona


Hi, ik ben Ylona.

Trotse moeder van de tweeling Lynn & Kate (april '21, Eigenwijsjes) en bonusdochter Tess (september '15). Begin 2024 ben ik lid geworden van de oudercommissie. Ik heb mij hiervoor aangemeld, omdat ik graag betrokken wil zijn bij de organisatie waar mijn meiden met veel plezier komen. Ik wil graag meedenken over de visie en het beleid van de opvang, waarbij voor mij een vertrouwde en veilige omgeving voor kinderen, ouders en medewerkers op nummer 1 staat. Ik heb jarenlang in de kinderopvang gewerkt en hoop dan ook dat ik met mijn ervaring en kennis een positieve bijdrage kan leveren als lid van de OC. Daarnaast hoop ik met gezelligheid, enthousiasme en creativiteit voor de kinderen en medewerkers leuke dingen te organiseren!

 

Groetjes Ylona

Inge Kinderopvang Purkie oudercommissie

Inge


Ik ben Inge, de mama van Gideon (Hummeltjes, geboren maart 2021). Gideon gaat 4 dagen per week met veel plezier naar Purkie. Omdat hij zoveel tijd bij Purkie doorbrengt, vind ik het belangrijk om als ouder meer betrokken bij te zijn. Dus heb ik me begin 2022 aangesloten bij de oudercommissie om mijn steentje bij te dragen aan de organisatie die zoveel dagen de zorg voor mijn liefste bezit op zich neemt.

 

Ik werk 4 dagen in de week voor het Ministerie van Defensie als kennismanager. Op mijn mamadag ga ik gezellig met Gideon zwemmen of wandelen we het centrum van IJsselstein in.


Wendy, Oudercommissie Purkie

Wendy

Hi, ik ben Wendy en ik woon in IJsselstein met mijn vriend Aaron en onze zoontjes Mateo (Jan '21, Bijdehandjes) en Thiago (nov. '23, Ukkies).

Onze zoontjes gaan 2 dagen in de week met plezier naar Purkie en als we thuis zijn gaan wij altijd graag naar buiten om naar de diertjes of de speeltuin te gaan.

Vanaf januari '23 zit ik bij de oudercommissie om mijn steentje bij de dragen bij vragen en uitdagingen die er zijn vanuit Purkie. Daarbij vind ik het leuk om dingen te organiseren en daarmee kan ik de medewerkers een beetje bedanken voor hun zorgen. Zij leren onze kinderen zoveel dingen dat ik graag op deze manier bij Purkie betrokken ben.

Groetjes, Wendy

Hugo

Freek

Nadia