Voeding

Als de kinderen in de ochtend bij Purkie komen, gaan we ervan uit dat zij al hebben ontbeten. Wij zorgen gedurende de dag voor gezonde voeding: gevarieerd fruit en groenten, gezonde tussendoortjes zoals rijstwafels, soepstengels en crackers en brood met beleg. De kinderen drinken bij de lunch en de tussendoortjes water, sap en melk.

Bij de keuze van de voeding voor de kinderen volgen wij de richtlijnen van het JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) en het Voedingscentrum. We hechten veel waarde aan gezonde voeding en bekijken daarom met enige regelmaat of we geen producten met te veel zout, suiker of vet geven.

 

Baby's

Bij baby's volgen we, in samenspraak met ouders, hun eigen schema. Dieet- en flesvoeding van baby’s wordt vanuit huis meegegeven naar Purkie. Borstvoeding kunt u gekoeld meegeven of u kunt uw kind zelf komen voeden.

De meeste kinderen gaan rond hun eerste verjaardag mee in het eetschema van de groep. 

Voeding waarvan bekend is dat jonge kinderen er sneller een allergische reactie op kunnen krijgen, geven wij niet voordat het eerst thuis gegeten is. Zoals kiwi, aardbei en pindakaas.

Flessen en andere voeding geven wij tot uiterlijk 17:00 uur. Na deze tijd kan het zijn dat een leidster alleen op de groep staat en daardoor is het niet mogelijk een flesje te geven en tegelijkertijd de andere kinderen op de groep voldoende aandacht en begeleiding te geven.

Ouders kunnen kinderen onder de 1 jaar een groentehapje van thuis meegeven. Ook hiervoor geldt dat dit tot 17:00 uur gegeven kan worden.

 

Traktaties

Als er een kindje jarig is, maken we daar natuurlijk een feestje van op de groep. Als u wilt, mag uw kind een traktatie meenemen voor de andere kinderen. Onze voorkeur gaat dan uit naar gezonde traktaties. 

Indien er snoep wordt getrakteerd geven we dit aan de kinderen mee naar huis, zodat ouders zelf kunnen beslissen of hun kind dit mag eten. 

Kijk voor tips over gezonde traktaties bijvoorbeeld op:

Gezonde traktaties voor dreumes en peuter | Voedingscentrum

Traktaties voor het kinderdagverblijf - gezond & lekker | MiniMe.nl

Gezondtrakteren.nl