Oudercommissie
De oudercommissie van Purkie bestaat uit een groep enthousiaste ouders die zich inzet voor de belangen van ouder en kind. Vanuit de wet kinderopvang heeft de oudercommissie het recht Purkie te adviseren over de volgende onderwerpen:

  • Pedagogisch beleidsplan
  • Risico inventarisatie veiligheid en gezondheid
  • Openingstijden
  • De vaststelling of wijziging van een regeling inzake de behandeling van klachten
  • Prijs van de kinderopvang
  • Kwaliteitsbeleid met betrekking tot: aantal kinderen per leidster, groepsgrootte, opleidingseisen beroepskrachten in opleiding

Als u vragen of opmerkingen heeft voor de oudercommissie kunt u de ouders van de OC altijd even aanspreken. Ook is het mogelijk een brief in een van de OC brievenbussen te doen, deze vindt u op de gang bij de hoofdingang van Purkie en op de groep bij de Bijdehandjes.

De oudercommissie heeft een eigen e-mail adres: oc@kinderopvang-purkie.nl

De OC stelt zich voor:

Hallo,

Ik ben Marloes en sinds een aantal jaar lid van de oudercommissie. Hier dus een kleine introductie van mijn persoonlijkheidje. Bouwjaar 1984, geboren en getogen in Nieuwegein en na een aantal omzwervingen door het land woon ik alweer jaren in IJsselstein. Samen met Walter vorm ik het duo ‘papa en mama’. Van Fenna en Isa om precies te zijn, onze kleine dametjes van juni 2015 en december 2016. Je kunt ons tegenkomen bij de Ukkies en bij de Bijdehandjes op maandag, dinsdag en vrijdag.

De meiden zijn de reden waarom ik lid ben geworden van de oudercommissie. Aangezien ze drie dagen hun tijd doorbrengen op Purkie is het een belangrijke plek in hun bestaan. Om die reden vind ik het fijn om betrokken te zijn en te kijken waar ik kan helpen.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Lisanne Somers, 31 jaar en samen met mijn man Raldi en ons dochtertje Noé  wonen wij in Lopikerkapel. Noé gaat sinds afgelopen oktober op dinsdag en donderdag naar Purkie en zit hier (nu nog) bij de Hummeltjes, op dinsdag en donderdagen. Ze heeft het hier enorm naar haar zin: ze wil nooit mee naar huis als wij haar komen ophalen.

Toen ik het oproepje zag voor de Oudercommissie, heb ik niet lang getwijfeld en een mail gestuurd om mij aan te melden. Afgelopen week hebben we onze eerste vergadering gehad in de nieuwe samenstelling en ik kijk er naar uit om samen met de andere ouders mee te denken in hoe we Purkie de leukste kinderopvang van IJsselstein kunnen laten blijven. Mochten jullie zelf leuke en/of goede ideeën hebben of andere feedback hebben die wij kunnen oppakken, schiet mij vooral aan als je mij ziet bij Purkie, maar uiteraard zijn wij ook per mail en via de brievenbussen die bij de groepen hangen bereikbaar!

Hallo ouders van Purkie

Graag stel ik mezelf aan jullie voor als nieuw oudercommissie lid van Purkie.

 Dit ben ik (op de foto hierboven)   Marjolein Arts en 34 jaar oud.

Dit is mijn gezin , oudste dochter Suze (Bijdehandjes), mijn vrouw Patricia en jongste dochter Julie(Hummeltjes). Met elkaar wonen wij in het fijne IJsselstein waar ik ben opgegroeid. Ik ben werkzaam als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf in Utrecht. Met veel plezier en toewijding werk ik hier drie dagen per week op een dreumes/peutergroep.

De reden van mijn aanmelding als OC lid is dat ik graag betrokken wil zijn bij de organisatie waar ik onze kinderen op woensdag met een goed gevoel breng. Het meedenken over beleidvoering, er zijn voor ouders en gezellige activiteiten organiseren voor kinderen, ouders en personeel lijkt mij daarin een leuke uitdaging.

Ik kijk uit naar een leuke en actieve tijd binnen de OC.

Een vriendelijke groet,

Marjolein

Hallo, ik ben Leendert van der Waal, getrouwd met Sandra en vader van Thomas (5) en Fabian(2). Fabian zit bij de Bijdehandjes en Thomas gaat 3 middagen in de week naar Jungkidz. Allebei met heel veel plezier!

Inmiddels zit ik zo’n 4 jaar in de OC. Ik ben destijds lid geworden van de oudercommissie omdat ik het belangrijk vind om als ouder betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van het kinderdagverblijf. Kinderen brengen hier immers een belangrijk deel van hun tijd door! En verder natuurlijk om mee te werken aan leuke activiteiten zoals de Purkie picknick en het jaarlijkse Monkey Town uitje! 
Ik ben vier dagen per week werkzaam als E-business coördinator en op dinsdag zorg ik voor Fabian en Thomas. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en fietsen